Boris Rojević (©srl.rs)
Boris Rojević (©srl.rs)

Šampionska perfekcija: Voša rezultatski melje, Rojević nezadovoljan

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 08:55

“Vidi se gde je problem, a to su bekovi, vođenje lopte, ulaska u faul, davanje pravovremenog pasa. Neko će da poklekne, videćemo da li oni i ja. To su neke navike od pre, imao sam borbu oko istih stvari sa istim igračima i prošle polusezone. Moraće da se promene ili neće biti više u sastavu”, jasan je trener Novosađana posle +8 protiv Partizana

Deset godina vladavine u Srbiji napravilo je od rukometaša Vojvodine tim koji pobeđuje i kad ne blista. Osam bodova na startu šampionata, pobede nad ekipama iz vrha, Dinamom iz Pančeva, Radničkim iz Kragujevca i Partizanom, kao i Crvenom zvezdom u drugom kolu, odlične su provere pred bitke u Evropi sa danskim Silkeborgom, španskom La Riohom i makedonskim Alkaloidom.

Utakmice u Doboju na TV turniru šampiona, pobede nad najboljim regionalnim timovima Celjem i Zagrebom, kao i francuskim vicešampionom Monpeljeom, kasnije i u turskoj Sakariji protiv Eurofarm Pelistera, još jednog učesniika evroelite, pokazali su da Lale mogu mnogo i na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Tvorac uspeha Novosađana Boris Rojević nezadovoljan je i kada se pobeđuje. Jasno je da škripi na bekovskim pozicijama, da nosioci igre nisu u formi, pre svega prošle sezone lokomotiva tima Belorus Boris Puhovski. Forma Mohameda Aziza Aidija i Gregora Ocvirka varira (nikada se ne zna na koju nogu će ujutru da ustanu), Milan Milić se vraća posle operacije ruke, na momente ume da pokaže da ima razoran šut, povrede muče Branka Tomića, dok novajlija iz Pančeva Milan Golubović zasad nije opravdao poverenje (nije ni bio u sastavu protiv Partizana).

Dobra stvar je što je Rojević dobio još jednog beka u rotaciji, možda i za narednih tri, četiri godine. Junioski reprezentativac Srbije Simo Šijan i sa 19 godina je pokazao da može da bude motor tima, da bi ove sezone mogao da eksplodira. Dobro mu je koristila minutažu u Kikindi prošle sezone, ima iskustva i sa međunarodnih takmičenja u dresu Orlića. Trenutno je u najboljoj formi od igrača na spoljnim pozicijama.

Voša je najbolja u Srbiji, to i vrapci na grani znaju. Konkurencija je solidna, ali Metaloplastika, Dinamo iz Pančeva, a pogotovo mnogo slabiji Partizan, i dalje ne mogu da pariraju Lalama. Za bitke na međunarodnoj sceni, Vojvodini očajnički fali jača konkurencija u Srbiji. I neki poraz bio bi i poželjan.

Duga klupa, granitna odbrana sa dvojicom Miljana, Pušicom i Vukovljakom, sjajna krila Vukašin Vorkapić i Stefan Sunajko, veliki izbor na crti – Luka Rogan, Živan Pešić i Maruan Šuiref, odlilčni golmanski tandem Andrej Trnavac (trenutno u boljoj formi) i Fran Lučin, od Novosađana su napravili dominantan tim u Srbiji koji retko gubi na domaćim terenima. Prošle sezone u prvenstvu, samo jedan “pravi” poraz, od Dinama u Pančevu u prvom delu sezone, ne računajući onaj u Leskovcu u poslednjem kolu kada je igrao drugi tim.

19.00: (1,70) Magdeburg (8,00) Kil (2,55)

Protiv Partizana u derbiju četvrtog kola “deža vi” prethodnih mečeva, posebno onaj pre sedam dana protiv Radničkog iz Kragujevca. Do 45 minuta egal, a onda sjajna odbrana, nekoliko lakih golova iz kontri i sa krila i ubedljiva pobede. Crno-beli su dobijeni sa osam golova razlike, previše u odnosu na dešavanja na terenu. Mlađarija iz Humske se predala u finišu, Đorđe Ćirković je završio meč sa golobradim mladićima.

Boris Rojević nije zadovoljan, zna da u Evropi “žute minute”, početničkee greške mogu skupo da koštaju. Vojvodina je konačno klub koji se na zadovoljava da bude “samo prva u selu”, već i na velikoj sceni želi bitnu ulogu, ovog puta u Ligi Evrope, drugorangiranom takmičenje na tlu Starog kontinenta. Apetiti su porasli osvajanjem EHF kupa.

Rogan i Šijan su naši najmlađi igrači, a trenutno najbolji. Igramo u grču. Čekamo po 40, 45 minuta da proradimo. Ako nije pet razlike u 15. minutu, onda smo u nekoj frci. Isto se to dešavalo i prošle sezone, do decembra. Pritisak javnosti je tu, priče, najbolji ste, najlepši ste... I taj Doboj nas je poremetio, stvorio lažnu sliku. Ne poštujemo mnogo stvari sa treninga. Na trenignu smo Barselona, a na utakmici imamo 10 grešaka koje nijedan trener ne može da predvidi. To su takve gluposti da je ne verujem da mogu da se dogode. Imamo derbi sa Metaloplastikom, počinje Evropa. Jedino dobro je što smo uzeli osam bodova, ali neke stvari moraju da se promene. Potrudićemo se da što pre uđemo u formu”, rekao je Rojević posle meča sa crno-belima.

Tvorac pet titula sa Novosađanima ne krije da škripi na bekovskim pozicijama.

Vidi se gde je problem, a to su bekovi, vođenje lopte, ulazak u faul, davanje pravovremenog pasa. Vidi se borba, ali to su neka stare navike. Neko će da poklekne, videćemo, da li oni ili ja. Imao sam borbu oko istih stvari sa istim igračima i prošle polusezone, da vide da na taj način mi ne možemo da slomimo protivnika. Moraće da se promene ili neće biti više u sastavu”, zaključio je Rojević.



tagovi

RK VojvodinaRukometna superligaBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara